• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

KONST OCH KRISTALL PÅ ÅLAND

Kommerserådet Anders Wiklöfs sommarvilla är belägen på den egna marken Andersudde ca 10 minuters bilväg från Mariehamn. I denna över 750 kvm stora villa har Anders sin konstsamling med över 100 målningar av konstnärer som Anders Zorn, Bruno Liljefors, Carl Larsson och Peter Dahl m.fl. I dörren hälsar Anders Wiklöf välkommen och visar oss runt.Han är stolt över sina samlingar och trots enorma säkerhetslösningar så märks inte detta inne i huset.

Där hänger Carl Larssons Midvinterblot som köptes av Nationalmuseum och Gittan Jönssons feministiska manifest från 1978 -Diskkasterskan -som om de var vilka tavlor som helst. Wiklöf köpte Diskkasterskan i mitten av åttiotalet för det högsta pris som då hade betalats för ett verk av en levande svensk konstnär.

Anders har köpt olika modeller av våra empirekronor, bland annat till sitt konsertrum som tillhör det nyaste utbyggnadsprojektet, en amfiteater insprängd i berget.Här hänger vår finaste krona, den stora Herakles, 2,1 meter hög. Den hänger också hos Statsministern på Sagerska Palatset!

Anders Wiklöf har köpt ett tiotal kristallkronor från vår åländska återförsäljare, här Empirekronan Nobel 212c.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.