• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

STOCKHOLMS KANSKE STÖRSTA KRISTALLKRONA

Herakles 340 x 200 cm

På Västra trädgårdsgatan -som är en av dom få gator som klarade sig från rivningshysterin när Klarakvarteren revs på 60-talet -ligger Hotel Kungsträdgården. Husen runt omkring är tex Ivar Kreugers tändstickspalats, Operan, och ett stenkast längre bort ligger Stockholms Slott. I huset låg tidigare Svensk Exportkredit men sedan 2012 har byggjobbarna huserat på nummer 11. Men nu (våren 2015) är det klart!

i har också varit på plats och inte bara hängt upp kristallkronor utan också byggt ihop Stockholms kanske största kristallkrona över 3,4 meter hög och 450 kilo tung. Kristallkronan är en variant av en kristallkrona som vi bland annat levererat till Sagerska Palatset. Kronan designades ursprungligen av Tomas Krebs 2003.

-Vi har låtit tillverka handslipade åttasidiga prismor, "koppen" bara till kristallkronorna på Hotell Kungsträdgården, Prismorna är svåra att slipa och polera för hand och mycket exklusiva, totalt har vi bundit 11000 prismor för hand med mässingstråd i kronan.

Kronan hänger under glastaket på den numera inbyggda innergården. Placeringen av kronan är helt unik och gör att intrycket förändras i takt med solens upp och nedgång.

från ett lugnt morgonsken, till en gnistrande juvel när solen skiner in mitt på dagen och sedan till kvällens fyrverkeri.

I korridorerna hänger plafonder som förgyller din väg till rummet. Hotellrummen har olika karaktär, alla väl genomarbetade.

Ett rum med Nobel 212c empirekrona med korgbotten i Gustaviansk stil.

Till rummen har vi levererat kristallkronor i framförallt Nobel och Pompefamiljerna i anpassade utföranden. På bilden Pompe 106d med obelisker och extra stora prismor.

Nobel har försetts med samma handslipade kristaller som i den stora kronan, här med piggbotten, 109d. qomn2bdz.rg4.jpg

Artiklar om Hotel Kungsträdgården Travelnews

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.