• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

THOMAS KREBS

(Fd Larsson)

Är född och uppvuxen i Bollnäs, Hälsingland. Sedan -98 har han befunnit sig i mediabranschen och gjort allt från att skapa grafiska profileringar till artister som Europe och tagit emot en webby för en av sina många ICA-reklamer. Nu för tiden driver Larsson en firma i egen regi där han haft förmånen att kunna välja att arbeta med alla de saker han tycker allra bäst om. I firman som heter Herr Larssons Etablissemang kan man således stöta på en härlig mix av spännande fotografier, programutveckling och marknadsföring för mtg och möbeldesign.

TOMAS KREBS

Tomas Krebs, född 1958, uppvuxen i Stockholm. Han är VD och huvuddesigner på Krebs. Tomas började arbeta heltid på företaget i slutet av 1970-talet, tio år senare tog han över familjeföretaget. När Tomas designar en kristallkrona arbetar han utifrån materialet och dess egenskaper. Med sin långa erfarenhet vet han med sig att en välgjord stomme skapar en bättre, mer njutbar helhet. Tomas har formgivit de allra flesta kristallkronor som finns i sortimentet med några få undantag.

HELENA ALLARD

Helena Allard, född 1965, uppvuxen i Örebro och utbildad på Textilinstitutet i Borås och Beckmans Designhögskola. Sedan examen 1999 har Helena arbetat med att inreda privata hem, formge möbler samt designa inredningar för butiker och kontor. 2005 startade Helena tillsammans med Johanna Egnell (interiördesigner) företaget Egnell Allard Designkontor. Några av Helenas designprojekt: Koncept och inredning åt Nytorget Urban Deli, restaurang/matvarubutik på Södermalm, Stockholm. Varit med och inrett restaurangen/baren på Stockholm Fisk, Arlanda flygplats. Haft samarbeten med Fogia, Krebs, David Design, Iform och Ikea. GlamourGirl Helena har denna gång hämtat inspiration av 20- och 30- talet och resultatet blev en Art Deco influerad krona med pärlor och kristaller. – Jag vet ute efter stilfull feminitet, flärd och glamour. Att få skapa en krona som pryder sin plats över ett vackert matbord. Formen, en elips ger en modern kontrast till traditionella kristallkronor. Dessutom gillar jag kombinationen av pärlhalsband och kristaller. Stilen känns nytt och rätt i tiden, säger Helena Allard.

JOHAN CARPNER

Johan Carpner, född 1971, uppvuxen i Stockholm, avslutade sin utbildning på Konstfack i mitten av 1990-talet. Johan har sedan dess skapat allt från bokomslag och affischer till tyger och möbler. Genom åren har han vunnit många designpriser för sin yrkesskicklighet. Nu driver han den egna firman Johan Carpner Design. Några av Johans designprojekt: Textilier för Ljungbergs och Svensk Tenn. Designat lampor åt Vallentuna skärmateljé, Zero och Krebs (lampan October). Tapeten Regn åt Duro. Tin Tree, en vacker spaljé i varmförzinkad plåt. October Hösten 2010 inleddes samarbetet mellan Johan Carpner och Krebs. Med en plåtskärm som grundsten experimenterades det med form och materialval tills de sista byggstenarna föll på plats och October var född.– Inspirationen kom från flera olika håll. Bland annat det vackra glittret från gatlyktorna när det regnar i kvällsmörkret. October sprider ett glittrande mjukt ljus i rummet. När man rör sig runt lampan är det som om ljusflödet får liv och sakta faller ut ur skärmen, säger Johan Carpner.

CLARA LINDSTEN

Clara Lindsten, född 1983, är industridesigner med en experimentell approach, där ett nära samarbete mellan producenter och hantverkare är en viktig del av designprocessen. Sedan hennes examen från Lunds Universitet 2008 har hon jobbat med hållbar design för WWF och FN i Vietnam. Hon har även bott i Paris där hon gjort installationer och accessoarer i samarbete med mode kollektivet modekollektivet Andrea Crews för klienter som modemässan Prêt á Porter, Diesel, SMART Car och Colette.Crystal Pendant Lampan Crystal Pendant består av ett massivt kluster av olika kristaller, från Swarovski till unika specialutgåvor. Inspirerad av idén av en imploderad kristallkrona, ger den en magnifik ljusbrytning.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.