• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

TAKLAMPOR & ANDRA LAMPOR

Den som söker lampor kanske inte tänker på att en takkrona i kristall kan ge så mycket mer än en vanlig enkel lampa. Kanske funderar man på om en lampa med kristallprismor fungerar tillsammans med en modern inredning eller inte. Vi vill påstå att en klassisk kristallkona i en modern inredning många gånger kan bryta av och förstärka på ett fantastiskt sätt. Tänk dig att byta ut dina lampor mot kristallkronor. Klassiska kristallkronor i mässing till exempel är ofta fina tillsammans med andra detaljer i mässing, som handtag, vägglampor, bordslampor, skålar och liknande mässingsdetaljer. I och med att lampan eller takkronan hänger i taket så balanserar och kompletterar den detaljer på andra nivåer i rummet. Dessutom är ju inte en ljuskrona/kristallkrona vilken lampa som helst, den ger också rummet en lyxigare karaktär än vad en vanlig lampa förmår.

POLERAD MÄSSING

Detalj av lampa med kristallprismor i mässing som polerats och lackats

LAMPA I GARAGE

Men det finns också dom som har monterat ned sina vanliga lampor i garage och liknande och ersatt lamporna med en kristallkrona som tex på denna bild från en samlare av veteranbilar:

BYTA UT LAMPAN I VARDAGSRUMMET

Här i ett stilrent vardagsrum har man valt bort lampan och ersatt den med en Nobel ljuskrona i empirestil. Nobel är mycket stilren och även om den i grunden är en klassisk kristallkrona så har den ett tydligt nordiskt uttryck. Lägg märke till hur fint ljuskronan smälter in och lyfter inredningen.

LUX EN VACKRARE LAMPA

Naturligtvis finns det andra vackra lampor som tex LUX som är en lampa designad av Thomas Larsson -numera Thomas Krebs. Så här ser LUX ut i mässing:

SILVER 999/1000

Och lampan i designerns vardagsrum pläterad med silver. Silvervarianten har nu bytts ut mot nickel som är lättare att underhålla.:

LAMPOR PÅ GRAND HOTEL

När verandan renoverades så valde man kristallkronor istället för andra lampor. Kristallkronorna nedan är inspirerade av Oscariansk stil och art deco och har designats speciellt för Grand Hotel av Tomas Krebs. Över buffébordet hänger en liknande lampa omgiven av ett moln av kristaller.

THOMAS KREBS LAMPA LUX WHITE

Lux White är en utveckling av Lux, nu är denna lampa försedd med 18 vita glober som försetts med lika många G9 halogenlampor. Den här lampan kan också fås i nickelpläterad mässing.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.