• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

METALLARBETEN -TILLVERKNING AV STOMMEN

Tillverkningen av stommen kräver mycket hantverkskunnande. Vem som helst kan göra en stomme till en kristallkrona, men att göra en vacker och högkvalitativ stomme är det få förunnat att kunna. Hans J. Krebs som startade företaget tillverkade stommar redan på 1940-talet på Beridarbansgatan i Stockholm -mitt i city ungefär där kulturhuset nu ligger. När jag var ung så tillverkade vi mindre serier av stommar i en liten verkstad och 1992 så startade jag en tillverkning av stommar i Tallinn som vi drev fram tlll 2008. Då flyttade vi tillverkningen till en sammarbetspartner -Zavadsky i Ukraina. Hela tiden har målet varit att utveckla hantverket och förfina både teknik och därmed kvalitet. Det pågår också ett ständigt arbete med att utveckla formen på stommarna och att förbättra kvaliteten i alla avseenden som det är möjligt. Samtidigt som vi gör det så fortsätter vi att tillverka stommarna i korta serier -oftast bara tio i taget och använda oss av utsökta råvaror -det bästa vi hittar.

Silverlödning

När vi löder samman delarna -som alltid är av mässing -så använder vi äkta silver. Att få silvret att smälta in där man vill och att skapa vackra fogar är en svår konst som våra hantverkare excellerar i. Välgjorda mallar är en förutsättning för ett bra resultat så vi har hantverkare som är specialiserade just på tillverkning av mallar.

Ofta arbetar man med olika material med olika godstjocklek och form och då måste kunskap och känsla avgöra hur man värmer.

Ibland bygger vi enkla verktyg som denna specialvals för att bocka tråd, valsen vevas för hand.

När vi formar metallen så vill vi naturligtvis att all delar skall bli lika samtidigt så måste hantverkarens märke -känsla följa med varje del.

Lamphållare och el monteras enligt noggranna anvisningar. Bara CE märkt material används och samtliga kronor är typgodkända av Semko samt CE-märkta. Dessutom så kontrollerar Semko att vår fabrik håller måttet och att testapparatur och dokumentation är i ordning.

Poleringen är oerhört viktig vid tillverkning av stommar. Den inte bara avgör glansen i ytan och ytans struktur utan skapar också den slutgiltiga formen på detaljen. Här är en stor skillnad på kronor med mässing som förutom att det är värdefullt också är formbart och kronor gjorda med billigt järn som är hårt och inte låter sig formas.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.