• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter
Bindtråd till prismor

MÄSSINGSTRÅD, CLIPS OCH STIFT

När man fäster två prismor tillsammans eller sätter dem på kristallkronan så kallas det att binda. Här hittar du det du behöver för att kunna binda dina prismor.

Tråd i olika dimensioner, rostfri och mässingstråd. Clips och stift i olika dimensioner och material. Både små och stora förpackningar.

Här ser du hur man binder med tråd.

12 Products
Fallande ordning
  1. 85,00 SEK
    sparkle plenty
12 Products
Fallande ordning

NÅGRA TIPS OM BINDTRÅD

Bindtråden på en gammal krona är ofta svart, -den har då oxiderat. Bindtråden som vi säljer är olackad och oxiderar också naturligt med tiden. Om du vill påskynda oxideringen så kan du lägga mässingstråden i hett vatten med maskindiskmedel så mörknar den.

En vanlig fråga om bindtråd är vilken tjocklek man behöver om man binder med mässingstråd och normalt sett så fungerar 0,4 mm till det mesta. Om prisman är lite större så kan man använda dubbel tråd. Men har man en kristallkrona med många mycket stora och tunga lövprismor så kan det vara klokt att välja en tjockare tråd. Eller till mycket stora och tunga underkulor. Tänk också på att välja en oklippt bindtråd om du skall göra komplicerade bindningar som tex en lövprisma med en rosett med hål i mitten stående ovanför.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.