• Returrätt 30 dagar
  • Garanti 12 månader
  • Leverans 1 - 3 dagar
Produkter

URBAN OUTFITTERS, STOCKHOLM

Klädkedja med kulturkänsla

1970 öppnade Richard Hayne tillsammans med sin fru den första Urban Outfitters butiken i ett radhus i Philadelphia. Butiken hette från början “The Free People’s store” och riktade sig främst till studenter. Kedjan bytte senare namn till Urban Outfitters och företagsidén var att blanda inredningsprodukter med nya och begagnade kläder under ett och samma tak. Under 1980-talet spred sig kedjan och öppnade butiker runt om i USA och Europa.

När Urban Outfitters tog över den 91 år gamla art deco biografen Röda Kvarn i Stockholm restaurerades hela lokalen varsamt och i originalstil. Fantastiska takmålningar, marmorpelare och träpaneler på väggarna har fräschats upp. Taket pryds numera av två gigantiska kristallkronor från Krebs. – Vi har valt att arbeta tillsammans med svenska experter, för att på bästa möjliga sätt befästa lokalernas kulturella värderingar, säger Martin Parker, VD på Urban Outfitters. 2017 stängde Urban Outfitters. I lokalen öppnas ett matpalats med restauranger och försäljning av mat -Eataly.

Vid kassorna, intill entrén hängde stora Empirekronor under ett glastak.

I entrén hängde flera olika modeller av kristallkronor från tiden kring sekelskiftet 1900.

Två kristallkronor i empirestil som är 320x200 cm hänger i den gamla biosalongens spektakulära takvalv. Varje kristallkrona väger ca 400 kg och är bunden med fler än 11500 prismor. Dessa kronor blir kvar i matpalatset Urban Outfitters installerade 70 kristallbelysningar i Stockholmsbutiken samt 22 stycken i butiken i Köpenhamn.

Jag godkänner att ni  samlar in och bearbetar mina personliga uppgifter.