kristallkronor

Numera tillverkas Krebs Kristallkronor av Zavadsky Tov, du hittar kronorna här. När du ska köpa en vacker kristallkrona så finns det lite saker att fundera på.
Har du kanske redan bestämt dig för vilken stil du vill ha på din krona?
Varje kristallkrona av Krebs varumärke är tillverkad i äkta mässing och har förstklassig kristall.

BAROCKKRONOR

Dom ursprungliga kristallkronorna, vi talar 1600-tal -otroligt populära i Sverige på 1930-1950 tal och fick en renässans 1990-2020 i och då framförallt Krebs barockkrona Pompe som blev ett guldkorn bland Krebs modeller.

ROKOKOKRONOR

Rokokokronorna kom till Krebs på 80-talet efter att Tomas blivit tagen av en kristallkrona han såg i Gamla Stan i Stockholm. Med en servettskiss i handen gick han till den egna lilla verkstaden och började bocka ovala rör.

Efter många timmars bockande och tänkande och lite hjälp av vänner så tillkom den första av Krebs Rokokokronor, Versailles med 6 ljushållare.

Versailles

EMPIREKRONOR

En takkrona i empirestil kan vara enkel, glamourös och stilren i sin form. Krebs förfinade sin kristallkrona Nobel till fulländning, hör Tomas Krebs själv berätta:

SVENSKA KRISTALLKRONOR

Den svenska stilen symboliserar takkronor som blivit typiska för Sverige – som Karl-Johansstil och Oscariansk stil. Krebs har en fin modell i Gustaviansk stil inspirerad av Bröderna Hansson som tillverkade kristallkronor i Stockholm på 1930-talet.

RETROKRONOR

Retrokronor kallar jag dom kronor som var populära 1960-1990, då kallade ”moderna” en typisk krona var ”Bollen” som ursprungligen sägs ha kommit från Österrike och som tillverkats i många liknande varianter, numera är den vanlig importerad från Kina och utförd i undermåligt material med dåliga proportioner. Så här kan den se ut i Krebs tolkning

DESIGNKRONOR

Krebs har skapat flera kristallkronor i samarbete med designers, ett exempel är Tingeling som Helena Allard designade.

Du kan beställa Krebs kristallkronor från Zavadsky Tov som numera tillverkar dom eller tex från Grevinnans Butik

–FEM ANLEDNINGAR ATT KÖPA KREBS

En lyxig krona som kommer ge ditt hem en ovärderlig skönhet och det finns många anledningar till att allt fler väljer att förgylla olika rum i sitt hem med en kristallkrona. Vi ger dig fem anledningar att köpa dina kristallkronor från Krebs:

1. EN HANDGJORD KRONA

Med över 60 års erfarenhet får du en exklusiv kristallkrona med helslipad högklassig kristall som är handbunden på en stomme av äkta mässing med mycket hög kvalitet. Zavadsky Tov levererar nu kronorna med Österrikisk kristall Ett sant hantverk från ett familjeföretag.

2. SVENSK DESIGN

Oavsett vilken stil du väljer kan du vara säker på att få äkta svensk design när du väljer Krebs.

3. ETT HÅLLBART TÄNK

En kristallkrona från Krebs innebär att du får kvalitet som räcker i generationer. Inget slit och släng med andra ord.

4. FÖR SLOTT OCH KOJA

Krebs kristallkronor hänger på fina Hotel och i Sagerska palatset, där den svenska statsministern bor. Men även i alldeles vanliga hem där man uppskattar hantverk, svensk design och kvalitet.

5. DU FÅR EN LYXIG KÄNSLA I DITT HEM

Att hänga en vacker kristallkrona i ditt vardagsrum över ett soffbord, i köket över matbordet, barnrummet eller varför inte i badrummet kommer ge dig en enorm känsla av vardagslyx och skönhet.

Så vare sig du skall köpa en liten eller stor takkrona, en modern krona eller en barockkrona, så är vi säkra på att du blir nöjd med varumärket Krebs. För dig som letar efter något vackert att hänga i taket istället för en vanlig lampa så vill vi nämna att vanliga synonymer till kristallkrona är ljuskrona och takkrona, ofta kan man också se ordet särskrivet; kristall krona.

SE FILMEN OM TOMAS KREBS – KRISTALLKRONEMAKAREN